(0)

Selecteer Regio

Werken als jobstudent. Wat zegt de wet?

Wil je deze zomer werken als jobstudent? Maar zie je het bos door de bomen niet meer? Hoor je overal dat het nu uren zouden zijn ipv dagen? Geen paniek: wij maken je wegwijs.


LEEFTIJD

Werken als jobstudent kan pas vanaf 16 jaar of vanaf 15 jaar op voorwaarde dat je het 2e jaar secundair onderwijs met volledig leerplan doorlopen hebt (je hoeft niet geslaagd te zijn).

50 DAGEN

Tot op vandaag mag je als jobstudent in een kalenderjaar 50 dagen werken er wordt niet in uren geteld. Wanneer je die dagen werkt kies je zelf, gespreid over het hele jaar. Doe je alle dagen in het voorjaar, zomer, najaar of gespreid over het volledige jaar. Het maakt niet uit zolang je niet meer dan 50 dagen werkt. De periodes moeten niet aaneengesloten zijn en hoeven ook niet bij de zelfde werkgever te zijn.

 Als jobstudent word je 2,71 % afgehouden van je loon de andere 5,42% is ten laste van de werkgever.

LANGER DAN 50 DAGEN

Wil je meer werken dan 50 dagen? Dat kan maar dat heeft gevolgen:

  • Werk je meer dan 50 dagen bij dezelfde werkgever? Dan is de volledige RSZ-bijdrage te betalen (13,07%) vanaf de 51ste dag. Op voorwaarde dat de werkgever een correcte aangifte doet. Is dit niet zo, dan past de RSZ 13,07% toe op alle perioden die je werkte.
  • Werk je meer dan 50 dagen bij verschillende werkgevers? Dan is de volledige RSZ-bijdrage te betalen vanaf de 51ste dag, op voorwaarde dat de laatste werkgever een correcte aangifte doet.

TELLER WERKDAGEN

Als student kun je zelf dagen opvolgen en controleren. Dit kan op de website van Student@work (www.studentatwork.be). Met je E-ID of een token kun je op deze site nagaan voor wie je al werkte, hoelang je al gewerkt hebt en hoeveel dagen al gepland staan. Je kan alles zelf via een gratis app op je smartphone opvolgen.

KINDERBIJSLAG

Je hebt onvoorwaardelijk recht op kinderbijslag tot en met augustus van het jaar waarin je 18 wordt.

 Ben je ouder of is je verjaardag pas laat in het jaar (vb november) en je werkt als jobstudent, dan verlies je het recht op kinderbijslag niet als je, je houdt aan de 240 uur regel.

 Die regel houdt in dat je per kwartaal maximum 240 uur mag werken. In de zomermaanden mag je onbeperkt werken als je geen schoolverlater bent (schoolverlaters mogen maar 240 uur werken in de zomermaanden):

  •  jan, feb, maart: max 240 uur
  • apr, mei, juni: max 240 uur
  • juli, aug, sept: onbeperkt (schoolverlater maximum 240 uur)
  • okt, nov, dec: max 240 uur

 Als je in een kwartaal meer uren gewerkt hebt, dan verlies je het recht op kinderbijslag voor het hele kwartaal.

 Het is dus zeker belangrijk dat je als jobstudent je gewerkte uren goed bijhoudt. Hoe je dat doet, is niet echt van belang. Dit kan op een blaadje, op de computer of nog een extra hulpmiddel op de app van de kinderbijlslagkas (http://www.xerius.be/kinderbijslag/tools-en-formulieren/jobcalc/). Die waarschuwt je zelfs als je bijna aan 240u zit. Als dat niet handig is.

MEER INFO

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met de jongerenmedewerker in je buurt:

Contact

  • Els Rits - administratief medewerkster - 02 289 01 50

Terug Top